Nieuwkoop lang uitgeschakeld door hamstringblessure

Nieuwkoop lang uitgeschakeld door hamstringblessure

4 maart 2021 – Feyenoord zal het de komende weken moeten stellen zonder Bart Nieuwkoop. De rechtervleugelverdediger heeft op de training een hamstringblessure opgelopen en is de komende weken niet inzetbaar. Net als in het begin van het seizoen stond Nieuwkoop de afgelopen drie wedstrijden in de basis, ten koste van concurrent Lutsharel Geertruida. 

Het blessurenieuws werd door de club zelf gemeld op de eigen website. Voor de ploeg van Dick Advocaat zal het nieuws als een klap komen, juist omdat de selectie eindelijk weer op volle oorlogssterkte was. Afgelopen zondag in de topper tegen AZ keerden Justin Bijlow (knieblessure) en João Teixeira (kuitbeenbreuk) als laatste spelers terug in de wedstrijdselectie. Daarmee was Feyenoord pas voor het eerst dit seizoen volledig blessurevrij, nadat het in de eerste seizoenshelft te maken had met een flinke blessuregolf.

Zonder Nieuwkoop neemt Feyenoord het aanstaande zaterdag in eigen huis op tegen VVV-Venlo. De wedstrijd is belangrijik voor de Rotterdammers, want na drie keer puntverlies en uitschakeling in de beker dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg staat nu vijfde met acht punten minder dan nummer twee PSV, zes minder dan AZ en twee minder dan Vitesse. Feyenoord trapt zaterdag om 16:30 uur af. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021