Klaiber tegen Ten Hag: "Je moet me soms ook gebruiken"

Klaiber tegen Ten Hag: "Je moet me soms ook gebruiken"

4 maart 2021 – In de rust van de halve finale van de beker tegen sc Heerenveen loste Sean Klaiber ploeggenoot Daley Blind af. Daarmee maakte hij zijn eerste minuten van 2021 namens Ajax. Na afloop liet de van FC Utrecht overgekomen rechtsback weten met trainer Erik ten Hag gesproken te hebben over zijn speeltijd.

"Als je me haalt, dan moet je me ook soms gebruiken", zei Klaiber afgelopen maand tegen zijn trainer. De uitkomst van dat gesprek vertelde hij na zijn invalbeurt tegen Heerenveen aan het Algemeen Dagblad. "De trainer vertelde me dat ik mijn kansen moest pakken als die zich weer voordeden. Dat heb ik zojuist geprobeerd. Dit waren pas mijn eerste minuten van 2021. Ik was eraan toe", aldus de Ajacied die vooralsnog tot elf duels kwam namens de Amsterdammers. 

In eerste instantie werd Klaiber aangetrokken als back-up achter Noussair Mazraoui, maar door de razendsnelle ontwikkeling van talenten Devyne Rensch (18) en Jurriën Timber (19) heeft de voormalig Utrecht-verdediger er twee concurrenten bij. "Ze bleven het goed doen, dus waarom zou de trainer ze er dan uithalen?", zei een realistische Klaiber. "Ik moet zorgen dat de trainer niet om mij heen kan", vervolgde hij. "Maar ook als hij voor anderen kiest, zal ik ons team helpen. Uiteindelijk gaat het niet om mij en is het belangrijk dat we als ploeg succesvol zijn. Het kan nog een heel mooi seizoen worden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021