Vormdip motiveert Auassar: "Merk dat er meer energie vrijkomt"

Vormdip motiveert Auassar: "Merk dat er meer energie vrijkomt"

4 maart 2021 – Nadat er zeven wedstrijden op rij niet werd gewonnen, komt de degradatiezone steeds dichterbij voor Sparta. Toch neemt dat niks weg van het vertrouwen en plezier van aanvoerder Adil Auassar. "Er is zeker irritatie. Logisch, als je een poosje niet hebt gewonnen. Maar er is nog geen man overboord."

Ook in slechte tijden neemt Auassar zijn rol als aanvoerder serieus. "Ik praat zoveel met de jongens dat ze soms gek van mij worden", zei hij in gesprek met RTV Rijnmond. "In de goede tijden word je opgehemeld. Nu is het wat minder en daar voel ik mij ook verantwoordelijk voor." Auassar heeft ook een idee hoe de ploeg de slechte periode te boven moet komen. "We moeten nu vooral niet naar anderen wijzen, maar kritisch naar onszelf kijken. We hebben in dat opzicht een prima groep. Er zijn geen stoorzenders. Ik ben heel tevreden met de groep."

Auassar heeft het volste vertrouwen dat de weg omhoog weer wordt gevonden. Daar kan Sparta vrijdag mee beginnen, wanneer het op bezoek gaat bij FC Emmen. "We hebben al laten zien wat we kunnen en we hebben al van Emmen gewonnen dit seizoen (2-1, red.). Ik denk dat Emmen ook niet op ons zit te wachten. Dat klinkt misschien heel arrogant, maar zo is het niet bedoeld. Ik geniet juist van die druk."

Voor de aanvoerder zelf werken de slechte resultaten alleen maar motiverend. "Ik merk dat er meer energie bij mij vrijkomt. Dat ik harder ga lopen. In dat opzicht sta ik er sterk en positief op. We zijn met elkaar bezig en dat is het allerbelangrijkste in mijn ogen. Nu de resultaten nog. Het komt vanzelf terug. Soms heb je van die periodes dat het onverklaarbaar is. Dat het niet loopt zoals je wil. Dan moet je je niks laten aanpraten door anderen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021