Scorende Neres: "Niet meer op zoek naar goals dan normaal"

Scorende Neres: "Niet meer op zoek naar goals dan normaal"

4 maart 2021 – Als invaller was David Neres woensdagavond opnieuw belangrijk namens Ajax in de halve finale van de KNVB Beker in en tegen Heerenveen. Op zijn verjaardag kwam de Braziliaan een kwartier voor tijd in het veld en was hij goed voor de 0-3. "Ze hebben nog niet voor me gezongen, nee. Ik zal het ze vragen", lachte de aanvaller na afloop.

Zijn treffer in Friesland was de tweede in de laatste drie duels, nadat hij ook tegen Lille trefzeker was. "Ik ben niet meer op zoek dan normaal. Ik probeer altijd te scoren of een assist te geven en het team te helpen." Wel is hij ook persoonlijk blij dat hij het net weer wist te vinden. "Scoren is altijd belangrijk om vertrouwen te krijgen. Ik ben blij dat ik de laatste drie wedstrijden heb gescoord. Nu moet ik blijven vechten om het nog beter te doen."

Dat vertrouwen was even lastig te vinden, nadat Neres voor de tweede keer dit seizoen een blessure opliep. "Ik heb altijd vertrouwen", vervolgde hij zijn gesprek met Ajax TV. "Maar wanneer je meer speelt en meer scoort, krijg je ook meer vertrouwen. Het was heel lastig toen ik geblesseerd raakte en moest herstellen. Je moet blijven werken om weer terug te komen."

Zijn oude vorm is er nog niet helemaal, maar Neres heeft het gevoel dat hij op de goede weg zit. "Ik denk dat ik er kom. Ik speel steeds meer, al is het wel lastig. Voor mijn tweede blessure deed ik het goed. Toen raakte ik opnieuw geblesseerd. Het is moeilijk om nu te zeggen dat het goed gaat, want volgende wedstrijd kan er weer iets gebeuren. Ik moet van dag tot dag kijken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021