'Bazoer intensief gevolgd door topclubs uit Ligue 1'

'Bazoer intensief gevolgd door topclubs uit Ligue 1'

4 maart 2021 – Riechedly Bazoer kan na dit seizoen mogelijk een mooie stap maken. De sterkhouder van Vitesse zou door verschillende topclubs uit de Franse Ligue 1 intensief worden gevolgd. Olympique Marseille, Olympique Lyon en Lille OSC werden daarbij specifiek genoemd. Dat meldde De Telegraaf donderdagochtend. 

Waar Bazoer voorheen als middenvelder in een 4-3-3-systeem speelde, gaat zijn rol als voetballende verdediger in een 3-5-2-formatie hem dit seizoen ook goed af. Die ontwikkeling is de buitenlandse clubs opgevallen, zo schreef de krant. Bovendien is hij nog altijd pas 24 jaar, een aantrekkelijke leeftijd voor mogelijk geïnteresseerde clubs.

De andere sterkhouder van Vitesse, Oussama Tannane, is al wat ouder (wordt deze maand 27), maar zou ook op veel interesse kunnen rekenen. Nadat hij met een prachtige goal Vitesse hielp aan het bereiken van de bekerfinale, liet hij in gesprek met ESPN al weten open te staan voor een buitenlandse transfer, omdat hij zich in Nederland niet gewaardeerd voelt. 

Nadat Bazoer al op jonge leeftijd Ajax verruilde voor VfL Wolfsburg, kwam hij na verhuurperiodes aan FC Porto en FC Utrecht in de zomer van 2019 bij Vitesse terecht. Tannane kwam afgelopen zomer transfervrij over van Saint-Étienne (na een eerdere huurperiode bij de club) en had er daarvoor ook al een hele rits clubs op zitten. Nadat hij in Nederland bij sc Heerenveen en Heracles Almelo speelde transfereerde hij naar Saint-Étienne, dat hem verhuurde aan Las Palmas, FC Utrecht en dus Vitesse. Beide spelers hebben nog een contract tot de zomer van 2022 in Arnhem. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021