Veerman trots op Heerenveen: "Niet als makke schapen"

Veerman trots op Heerenveen: "Niet als makke schapen"

3 maart 2021 – Ajax heeft zich ten koste van SC Heerenveen naar de finale van de beker geknokt. De Friezen gingen in eigen huis uiteindelijk met ruime cijfers onderuit (0-3), waardoor er een streep kan door het bekersprookje. Bij aanvoerder Henk Veerman overheerste niet de teleurstelling, maar de trots.

In gesprek met ESPN geeft Veerman aan dat zijn ploeg goed voor de dag kwam. "Ik denk dat we in de eerste helft in ieder geval enorm energie gaven als ploeg. Dat Ajax dan de betere ploeg is, dat hadden we wel verwacht. Als je kans wil maken, moet je alleen wel de trekker overhalen", zegt de spits. "Het is zonde dat het niet gelukt is en dan zie je hoe makkelijk Ajax voetbalt. Ik denk dat ons middenveld er niet op tijd doorstapte waardoor ze veel ruimtes kregen, maar voor de rest kan ik alleen maar trots zijn dat we er zoveel energie in stoppen."

Waar wellicht door mensen rekening werd gehouden met een eenvoudige zege van Ajax, weerde de thuisploeg zich kranig. "We hebben wel uitgestraald dat we niet van de mat geveegd wilden worden", was dan ook de logische conclusie van de captain."Kijk, dat het dan aan de bal iets minder is, dat kan. We gaan in ieder geval niet als makke schapen van het veld af. Maar dat het niet goed aan de bal was, dat was duidelijk."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021