Lille verdedigt koppositie ternauwernood, ook zege PSG

Lille verdedigt koppositie ternauwernood, ook zege PSG

3 maart 2021 – Lille OSC heeft zich in de slotminuten van het thuisduel tegen Olympique Marseille naar een overwinning geknokt. Dankzij twee treffers in blessuretijd boekte de Franse koploper een uiterst zwaarbevochten zege, waardoor het met hangen en wurgen de koppositie in de Ligue 1 verdedigde. Bij Paris Saint-Germain werd getreurd.

Kansen kreeg de ploeg van basisklant Botman genoeg, maar Marseille hield het doel lange tijd schoon. Daar konden de achttien pogingen van Lille tot aan minuut negentig geen verandering in brengen. Held van de avond werd Jonathan David, die tweemaal scoorde kort voordat het laatste fluitsignaal klonk. De voorsprong op Paris Saint-Germain bedraagt daarmee nog altijd twee punten.

Lang leek PSG zich juist voor het eerst in maanden aan kop van de Franse competitie te komen. Na twintig minuten opende Pablo Sarabia op bezoek bij Girondins de Bordeaux de score. De aanvaller schoot de bal vanuit een lastige hoek tegen de touwen. De spanning zit er daarmee nog volledig op in de Ligue 1, nadat eerder op de avond ook titelkandidaat Olympique Lyon drie punten mocht bijschrijven.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021