Memphis draagt met assist bij aan waardevolle winst Lyon

Memphis draagt met assist bij aan waardevolle winst Lyon

3 maart 2021 – Gemakkelijk ging het niet, maar Olympique Lyon heeft woensdagavond de koppositie gegrepen in Frankrijk. Mede door een assist van Memphis Depay won de grootmacht met 1-0 van Stade Rennes. Een zeer waardevolle zege in de strijd om de titel in de Ligue 1.

Memphis Depay was een kwartier voor tijd de man die de bal afleverde bij Houssem Aouar, die afdrukte voor de enige goal van de wedstrijd. De kleine middenvelder was na een uur in het veld gekomen en bleek uiteindelijk van doorslaggevende waarde voor Lyon, dat het verder bijzonder lastig had met de middenmoter. Voor Memphis betekent de assist overigens een record: samen met Lionel Messi is hij de enige die sinds januari 2017 in de topcompetities goed zijn geweest voor 40 doelpunten en 40 assists. Overigens is de verwachting dat Stade Rennes donderdag Bruno Genesio gaat presenteren als nieuwe coach. Hij werkte in het recente verleden nog bij Lyon.

De club van Memphis staat bovenaan in Frankrijk, met evenveel punten als Lille en twee meer dan Paris Saint-Germain. Die clubs krijgen vanavond echter nog de kans om Lyon weer te passeren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021