Rutten adviseert NEC-coach Meijer: "Dit is kwaliteit"

Rutten adviseert NEC-coach Meijer: "Dit is kwaliteit"

3 maart 2021 – Met het einde van de competitie in zicht nadert de strijd om promotie in de Keuken Kampioen Divisie zijn climax. Ook NEC is als nummer zes nog altijd volop in de race voor een terugkeer in de Eredivisie. Trainer Rogier Meijer laat geen mogelijkheid onbenut om dat voor elkaar te krijgen.De onervaren coach gaat namelijk binnenkort om de tafel met Fred Rutten, die Meijer in de slotweken van de competitie gaat adviseren. Achter de schermen praat de ervaren coach over het technisch beleid, weet Omroep Gelderland. Rutten bouwde een fraaie carrière op langs clubs als PSV, Vitesse, Feyenoord, FC Twente en Schalke 04.
  
Technisch directeur Wilco van Schaik geeft aan dolblij te zijn met de aanwezigheid van Rutten. "Op dit moment heeft hij tijd en geen club", zegt hij. "Ik heb hem hoog zitten. Dit is kwaliteit. We hebben hem daarom gevraagd eens langs te komen en zijn mening te geven. Meer moet je er ook niet achter zoeken. Hij is voor niemand een bedreiging."

Momenteel is Rutten nog niet officieel verbonden aan NEC, maar dat verandert als het aan Van Schaik ligt snel. "Nu is het een vriendendienst, maar ik zou graag zien dat hij ooit iets voor de club kan doen. Misschien als commissaris bijvoorbeeld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021