PEC hoopt dat overheid garant wil staan voor komend seizoen

3 maart 2021, 19:21

Clubs in Nederland maken zich zorgen over het komende seizoen. De angst is vooral dat supporters hun seizoenskaarten niet verlengen en sponsors niet langer doorgaan. Als het aan PEC Zwolle ligt, gaat de overheid garant staan voor die zaken. Op die manier kan er voor veel rust worden gezorgd, meent PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser.

Hij kwam onlangs met het idee seizoenkaarten en sponsorpakketten te verkopen met een overheidsgarantie voor compensatie. Inmiddels is het plan neergelegd bij de Eredivisie CV (ECV) en de KNVB en lijkt het aan te slaan bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). "Dit seizoen kunnen we prima aan alle verplichtingen voldoen. Dat komt onder meer door de kostenreductie die we hebben doorgevoerd en de NOW-regeling. Daardoor hebben we het verwacht nettoverlies kunnen verkleinen van 1,4 miljoen naar een verlies van 750.000 euro. Het grote probleem zit dan ook niet in dit seizoen, maar in komend seizoen", vertelt Visser aan De Stentor.

Volgens hem is de angst van de clubs dat sponsors en supporters niet verlengen. "Daar maakt iedereen in het betaald voetbal zich zorgen over. Vergis je niet: als niemand komt en niemand koopt een seizoenkaart, is PEC 7 miljoen omzet kwijt. Ik weet: dat is een heel negatief uiterste en gaat nooit gebeuren. Er zullen altijd fans zijn die ons door dik en dun steunen. Maar het geeft wel aan hoe nijpend de situatie kan worden als we niets doen", legt Visser uit.

Hij denkt dat het handig is als de overheid instapt. "Ja, waarom nemen zij het risico niet op zich?" En wat als de overheid dat niet wil? "Ik kan me het niet voorstellen, ook omdat het lijkt aan te slaan bij minister Tamara van Ark van VWS. Dat geld is ook niet voor ons. Het gaat naar de achterban, die het aan de club heeft gegeven in de verwachting dat wij voetbalwedstrijden organiseren waar zij heen kunnen gaan. Vergelijk het met een reis die je boekt. Daar heeft de overheid inmiddels ook een voucherbank voor gelanceerd. Zo moet je dit ook zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen