Almere City FC
0 – 4
NEC

Tuchel treft Klopp: "Jürgen is een groot onderdeel van de club"

Tuchel treft Klopp: "Jürgen is een groot onderdeel van de club"

3 maart 2021 – Thomas Tuchel speelt donderdagavond met zijn Chelsea tegen Liverpool. Op Anfield treft hij de ploeg van zijn landgenoot Jürgen Klopp. De Duitsers kennen elkaar goed en Tuchel is van mening dat een wedstrijd tegen een team van Klopp extra lastig is. Hij vindt namelijk dat zijn collega uitstekend werk levert bij de regerend landskampioen van Engeland.

"Jürgen is een groot onderdeel van de historie van de club", vertelde Tuchel op het perspraatje voorafgaand aan de topwedstrijd. "Dat is hij ook bij de andere clubs waar hij heeft gewerkt. Er is veel chemie tussen hem en zijn spelers, dat zie je ook als je tegen ze speelt. Ik vergelijk het met ons duel met Atlético Madrid. Het wordt een mooie uitdaging."

De manager van Chelsea vindt zijn landgenoot een van de betere coaches van de Premier League. "We spelen in de competitie met de grootste clubs ter wereld. Daar horen ook de beste managers bij en Jürgen is er er zeker een van. Hij heeft zich in het verleden al bij meerdere club bewezen. Voor mij als manager is het een grote uitdaging om tegen hem te spelen."

gerelateerd