Van der Zee: "Hopelijk mogen we eind april allemaal voetballen"

3 maart 2021, 16:15

Jan Dirk van der Zee heeft goede hoop dat er over binnenkort weer getraind en gespeeld kan worden op de amateurvelden. De directeur amateurs van de KNVB denkt dat het eind april weer tijd is voor wedstrijden, als de ontwikkelingen rondom het coronavirus dat ook toestaan. Dat schrijft Van der Zee in zijn column op de website van de KNVB.

Vooralsnog mogen alleen jeugd en jongeren tot 27 jaar trainen en onderling spelen binnen hun eigen vereniging. "Ik verwacht dat we eind april met z'n allen mogen trainen en weer een wedstrijdje kunnen spelen", aldus de directeur. "De start van de Regio Cup wordt waarschijnlijk mei of juni van dit jaar. Dat zou misschien eerder kunnen, maar daar waar de jeugd geen voorbereidende trainingsperiode nodig heeft, geldt dat voor volwassenen wel."

Bij die Regio Cup is het de bedoeling dat clubs binnen hun eigen regio een vriendschappelijk competitie spelen. "Dat komt pas in beeld bij de fase 'zorgelijk'. De fase 'waakzaam' is voor ons het signaal om de competitie veilig op te starten", vervolgt de beleidsbepaler, die hoopt dat de kantines ook weer open gaan. "Dat is afhankelijk van ontwikkelingen in de horeca. Mag je het terras op, dan ook de kantine in, is het standpunt van de KNVB."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen