Guardiola legt uit waarom hij zegereeks van City extra knap vindt

Guardiola legt uit waarom hij zegereeks van City extra knap vindt

3 maart 2021 – Manchester City boekte dinsdagavond de 21ste achtereenvolgende overwinning in een officiële wedstrijd door Wolverhampton Wanderers op eigen terrein met 4-1 te verslaan. Pep Guardiola kan niets anders dan trots zijn na het verlengen van de indrukwekkende zegereeks. Volgens de Spaanse manager is het extra knap dat Manchester City uitgerekend in deze periode de driepunters aaneenrijgt.De zegereeks van Manchester City begon op 19 december tegen Southampton (0-1). Daarna wonnen The Citizens alle wedstrijden die zij speelden in de Premier League, de Champions League, de FA Cup en de League Cup. "De winter in Engeland is een hel, maar uitgerekend in deze periode hebben we iets ongelooflijks gedaan", vertelde Guardiola na afloop van de thuiszege tegen BBC Radio 5 Live Sport.

"Het is meer dan opmerkelijk", ging de trainer verder. "Maar Liverpool is op dit moment nog de kampioen. Om de Premier League te winnen, hebben we de punten nodig." Manchester City staat na de zege tegen Wolves liefst vijftien punten los van Manchester United, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Komend weekend kan Manchester City een reuzenstap richting de landstitel zitten. Dan komt in het Emirates Stadium stadsgenoot en belangrijkste concurrent Manchester United op bezoek.

Voor het duel met Wolverhampton Wanderers vertelde Guardiola dat Nathan Aké op de weg terug is bij The Citizens. De Nederlandse verdediger is bijna hersteld van een beenblessure. "Zijn herstel verliep wat moeizaam. Het ging langzamer dan we hadden verwacht. Dat gebeurt soms, want Nathan heeft zelf hard gewerkt. We zijn blij dat hij er weer aan zit te komen. Hij zal deze week weer met ons mee gaan trainen", zei Guardiola op de clubsite.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021