Vitesse hoopt bekerfinale met publiek te kunnen spelen

Vitesse hoopt bekerfinale met publiek te kunnen spelen

3 maart 2021 – Vitesse hoopt op 18 april de bekerfinale met de aanwezigheid van publiek te spelen. Samen met de KNVB spant de Arnhemse club zich in voor een eindstrijd met supporters op de tribune. De Gelderlander schrijft dat in de wandelgangen een plan circuleert dat enkele duizenden fans per club in De Kuip toelaat.Vitesse plaatste zich dinsdagavond voor de finale van de KNVB Beker door op eigen terrein VVV-Venlo met 2-0 te verslaan. Over ruim zes weken treedt de ploeg van Thomas Letsch in Rotterdam aan tegen sc Heerenveen of Ajax. Of er publiek aanwezig kan zijn in De Kuip, is afhankelijk van de overheid.

"Op dit moment is nog onduidelijk hoe de organisatie rondom de bekerfinale er precies uit gaat zien", laat een woordvoerder van Vitesse weten. "Natuurlijk is het onze wens om, als de situatie het toelaat, supporters mee te nemen naar de bekerfinale. De komende periode trekken we met verschillende betrokken instanties op, om te kijken naar de eventuele mogelijkheden."

Op dit moment wordt publiek nog uit de stadions geweeerd. Wel is er onlangs bij NEC tegen De Graafschap en Almere City tegen SC Cambuur getest met supporters op de tribune. Fieldlab sprak maandag de hoop uit over zeven weken duidelijkheid te kunnen geven over de vervolgstappen van de terugkeer van toeschouwers in de Nederlandse voetbalstadions.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021