Nieuwe domper voor Bosz: toptalent Wirtz test positief op corona

Nieuwe domper voor Bosz: toptalent Wirtz test positief op corona

3 maart 2021 – Het wordt voor Peter Bosz weer iets moeilijker om met Bayer Leverkusen uit het sportieve dal te  klimmen. De Nederlandse trainer moet het voorlopig stellen zonder Florian Wirtz. Het zeventienjarige toptalent heeft positief getest op het coronavirus, zo maakt de Duitse club woensdagmorgen bekend.

De positieve test kwam dinsdag bij een testronde aan het licht. De jonge aanvallende middenvelder is direct in quarantaine geplaatst en zal volgens protocol door de medische staf van Bayer Leverkusen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Alle andere tests vielen negatief uit.

Bayer Leverkusen bevindt zich in zwaar weer. Na een sterke eerste seizoenshelft, waarin zelfs even de koppositie in de Bundesliga werd gegrepen, dreigen Die Werkself Champions League-voetbal mis te lopen. Mede door het verlies van afgelopen weekend tegen SC Freiburg (1-2) is de achterstand op de vierde plaats nu vijf punten.

Leverkusen werd vorige maand bovendien uitgeschakeld in de Europa League en de DFB-Pokal. In de zestiende finales van het Europese clubtoernooi vond de Duitse club verrassend zijn Waterloo tegen Young Boys, de opponent van Ajax in de volgende ronde. In het nationale bekertoernooi blameerde Leverkusen zich tegen vierdeklasser Rot-Weiss Essen. Ondanks de teleurstellende resultaten, lijkt Bosz niet direct te hoeven vrezen voor zijn baan.

Eerder deze week werd bekend dat winteraanwinst Timothy Fosu-Mensah dit seizoen niet meer in actie kan komen voor Bayer Leverkusen. De Nederlandse verdediger heeft een zware knieblessure opgelopen, binnenkort onder het mes en moet daarna maanden revalideren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021