'Pratto mag al weg, maar kiest voor bijrol bij Feyenoord'

'Pratto mag al weg, maar kiest voor bijrol bij Feyenoord'

3 maart 2021 – De huurperiode van Lucas Pratto bij Feyenoord is vooralsnog geen onverdeeld succes. De 32-jarige spits kwam op 27 januari voor het laatst in actie en lijkt ook de komende tijd op weinig speeltijd te hoeven rekenen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Pratto onlangs zelfs toestemming gekregen om terug te keren naar Argentinië.

Pratto heeft er echter voor gekozen om het seizoen af te maken bij Feyenoord, daar hij niet eenvoudig kon terugkeren naar zijn vaderland en club River Plate. De kans is klein dat de spits de komende periode meer aan spelen toe zal komen. Bryan Linssen is op dit moment de eerste keus in de punt van de aanval en met Nicolai Jørgensen en Róbert Bozeník heeft Pratto nog twee concurrenten voor de spitspositie.

Dick Advocaat ging in aanloop naar het uitduel met AZ in op de situatie van De Beer. "Ik zeg altijd tegen de spelers: 'ik stel jullie niet op, jullie stellen jezelf op.' Als ze laten zien dat ze de beste zijn op hun positie, dan spelen ze. Blijkbaar is Linssen beter dan de spelers die niet spelen. Op dit moment is Pratto niet goed genoeg, anders speelt hij", zei hij.

De vraag of Pratto wel gelukkig is in Rotterdam, lachte de trainer weg. "Misschien moet ik een arm om hem heen slaan", reageerde hij cynisch. "Ik heb van de week een gesprek met hem gehad. Hij heeft het goed naar z'n zin en weet ook wel dat hij meer moet presteren."

gerelateerd