Valckx overtuigd van kwaliteiten Twente-aanwinst Unnerstall

Valckx overtuigd van kwaliteiten Twente-aanwinst Unnerstall

3 maart 2021 – Stan Valckx is ervan overtuigd dat FC Twente uitstekende zaken heeft gedaan door Lars Unnerstall vast te leggen. De club uit Enschede maakte dinsdag bekend dat de dertigjarige Duitse keeper in de zomer overkomt van PSV. Het was Valckx die Unnerstall vier jaar geleden naar Nederland haalde. Op een trainingsveld in Düsseldorf van technisch directeur van VVV-Venlo overtuigd van de kwaliteiten van de doelman.

Valckx noteerde in 2012 de naam van Unnerstall, toen de doelman onder de lat bij Schalke 04 uitblonk in de Champions League. "Dan denk je: daar kunnen wij natuurlijk nooit aankomen, maar ik besloot voor de zekerheid toch de naam te noteren. Je weet het maar nooit", begint Valckx in Tubantia het verhaal hoe Unnerstall op de radar van VVV-Venlo terechtkwam.

Jaren later, toen Unnerstall al een tijdje weg was bij Schalke 04 en de bank warmhield bij Fortuna Düsseldorf, kwam de keeper in beeld bij de Venlonaren. "Wij hadden zijn naam onthouden en toen wij een keeper zochten, besloten we naar Düsseldorf te gaan. Het probleem was alleen dat hij geen wedstrijden speelde, dus gingen de keeperstrainer en ik regelmatig naar de trainingen van Fortuna om hem te bekijken."

In 2017 pikte VVV de doelman op uit Duitsland. Na één seizoen werd Unnerstall opgehaald door PSV, maar op huurbasis speelde hij nog een jaar in De Koel. "En dat deed hij bij ons. Ik hoor weleens de geluiden dat hij niet goed genoeg kan meevoetballen, maar ik heb liever een keeper die punten pakt, dan dat hij ook zo leuk een balletje kan wegleggen. Lars heeft echt wedstrijden voor ons gewonnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021