'Jordi Cruijff keert terug bij Barça als Laporta president wordt'

'Jordi Cruijff keert terug bij Barça als Laporta president wordt'

3 maart 2021 – Als Joan Laporta de presidentsverkiezingen van FC Barcelona wint, dan is dat goed nieuws voor Jordi Cruijff. Volgens de bekende Spaanse journalist Oriol Domènech is de kans namelijk 95 procent dat Cruijff onder het voorzitterschap van Laporta wordt aangesteld als technisch secretaris. Cruijff gaat dan veel samenwerken met Mateu Alemany, die technisch directeur wordt.Het is zeker niet de eerste scoop van Domènech, die in augustus vorig jaar schreef over de belangstelling van Ajax voor Luis Suárez, melding maakte van de transfer van Donny van de Beek naar Manchester United en claimde dat Georginio Wijnaldum een belangrijk doelwit was van Barça. Ruim een maand geleden beweerde Domènech dat Ajax-spits Brian Brobbey in beeld was bij Borussia Dortmund.

Cruijff gaf Laporta onlangs een flinke positieve impuls in de verkiezingsstrijd. "Mijn vader en Laporta konden altijd erg goed overweg en werkten vaak samen. Ik weet vrij zeker dat Johan ook op hem gestemd zou hebben", zei hij. "Laporta maakt gewaagde keuzes, maar de fans verlangen wel terug naar de eerdere succesvolle periode onder hem."

De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona zouden eigenlijk op 24 januari worden gehouden, maar zijn vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 7 maart. Laporta, tussen 2003 en 2010 ook al de voorzitter van FC Barcelona, strijdt met Toni Freixa en Víctor Font om het presidentschap.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021