Fortuna Sittard probeerde Vorm uit voetbalpensioen te halen

Fortuna Sittard probeerde Vorm uit voetbalpensioen te halen

3 maart 2021 – Fortuna Sittard heeft onlangs geprobeerd Michel Vorm uit zijn voetbalpensioen te halen. In de zoektocht naar een nieuwe doelman gooide de club uit Limburg tevergeefs een lijntje uit naar de 37-jarige Vorm, die in oktober zijn keepershandschoenen aan de wilgen hing. Ook Joris Delle was in beeld bij Fortuna Sittard.

De huidige nummer negen van de Eredivisie werd middenin het seizoen met een ingewikkelde situatie geconfronteerd, vertelt trainer Sjors Ultee in De Telegraaf. Eerste doelman Yanick van Osch raakte geblesseerd en tweede keeper Alexei Koselev wilde eigenlijk niet meer opgesteld worden, daar hij op het punt stond een transfer naar Japan te voltooien. Fortuna Sittard maakte het vertrek van Koselev maandag wereldkundig.

Derde doelman Joshua Wehking bleek nog niet rijp voor het grote werk, waardoor Fortuna Sittard op zoek ging naar een nieuwe, transfervrije doelman. "En dat zijn dan voornamelijk doelmannen die net met pensioen zijn of zonder club zitten. Die markt is enorm klein. Michel Vorm gaf via zijn management aan niet geïnteresseerd te zijn en Joris Delle was net terug van een avontuur in Zuid-Afrika en wilde niet meteen weer ergens instappen", aldus Ultee.

Fortuna Sittard kwam uiteindelijk uit bij Piet Velthuizen, die afgelopen weekend tijdens zijn debuut tegen FC Groningen meteen geblesseerd raakte. "Ik vind het knap dat Piet dan schijt heeft aan alles en er gewoon gaat staan om de club te helpen. Daarmee heeft hij lef getoond. Zijn lichaam gaf aan dat het te vroeg was, maar hij is er op tijd uitgestapt en heeft geen zware blessure opgelopen."

Het is nog onduidelijk wie komend weekend tegen PSV onder de lat staat bij Fortuna Sittard. Achter de naam van Velthuizen staat een vraagteken en het is twijfelachtig of Koselev - die nog niet naar Japan is vertrokken - wil, kan en mag keepen. De blessure van Van Osch lijkt iets minder ernstig dan gevreesd. "Maar het is nog de vraag in welke mate het meevalt. Er is een kansje dat hij op korte termijn fit kan zijn. Al met al is het een bizarre situatie rond onze keepers, die je als trainer niet verwacht mee te maken midden in het seizoen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021