Club Brugge volgt voorbeeld Ajax met gang naar de beurs

Club Brugge volgt voorbeeld Ajax met gang naar de beurs

3 maart 2021 – Club Brugge maakt de gang naar de beurs. De Belgische grootmacht kondigt woensdagochtend zijn plannen voor de 'historische stap' aan. De werkgever van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost, Stefano Denswil en Tahith Chong wordt daarmee de eerste Belgische club met een beursnotering.

Het nieuws lekte vorige week al uit en is woensdag officieel geworden. Club Brugge treedt met de beursgang in de voetsporen van clubs als Ajax Manchester United, Borussia Dortmund en Juventus. Naar verwachting zal het aanbod de verkoop van bestaande aandelen omvatten, zonder dat hierbij nieuwe aandelen worden uitgegeven.

"De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans", aldus voorzitter Bart Verhaeghe. "Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021