Club Brugge volgt voorbeeld Ajax met gang naar de beurs

3 maart 2021, 09:22

Club Brugge maakt de gang naar de beurs. De Belgische grootmacht kondigt woensdagochtend zijn plannen voor de 'historische stap' aan. De werkgever van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost, Stefano Denswil en Tahith Chong wordt daarmee de eerste Belgische club met een beursnotering.

Het nieuws lekte vorige week al uit en is woensdag officieel geworden. Club Brugge treedt met de beursgang in de voetsporen van clubs als Ajax Manchester United, Borussia Dortmund en Juventus. Naar verwachting zal het aanbod de verkoop van bestaande aandelen omvatten, zonder dat hierbij nieuwe aandelen worden uitgegeven.

"De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans", aldus voorzitter Bart Verhaeghe. "Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen