Pirlo neemt zorgen weg over afgehaakte De Ligt

Pirlo neemt zorgen weg over afgehaakte De Ligt

3 maart 2021 – Andrea Pirlo denkt Matthijs de Ligt niet lang te hoeven missen bij Juventus. De 21-jarige centrumverdediger zou dinsdagavond tegen Spezia in de basis starten bij de Oude Dame, maar haakte in de warming-up af. Zonder De Ligt won Juventus eenvoudig van de promovendus (3-0).

Italiaanse media wisten tijdens de wedstrijd al te melden dat De Ligt uit voorzorg aan de kant werd gehouden tegen Spezia. Dat wordt bevestigd door Pirlo. "Hij kreeg tegen Verona een tik tegen zijn kuit en voelde het in de warming-up wat stijf worden. Het lijkt erop dat het niets ernstigs is, we zullen morgen meer weten na de tests", aldus de trainer tegen Sky Sport Italia.

Het afhaken van De Ligt was een domper voor Pirlo, daar hij tegen Spezia ook al geen beroep kon doen op Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Juan Cuadrado, Arthur en Paulo Dybala. "We hebben een geweldige selectie, maar ik heb de laatste tijd niet zo vaak kunnen rouleren als ik wil", zegt Pirlo.

Juventus komt zaterdag weer in actie in de Serie A. Dan neemt de regerend kampioen van Italië het op tegen nummer zeven Lazio. Juventus wist dinsdagavond het gat met koploper Inter te verkleinen naar zeven punten. AC Milan bezet met drie punten meer dan de club uit Turijn de tweede plaats.

gerelateerd