'Ajax en Blind naderen akkoord over nieuw contract'

'Ajax en Blind naderen akkoord over nieuw contract'

3 maart 2021 – Daley Blind punt staat op het punt zijn contract bij Ajax te verlengen. Bronnen binnen de Amsterdamse club melden aan De Telegraaf dat de onderhandelingen tussen de dertigjarige Blind en zijn werkgever 'zeer voorspoedig' verlopen. De club en speler zijn met elkaar in gesprek over het openbreken, verlengen en het opwaarderen van het huidige contract, dat in de zomer van 2022 afloopt.

Daarmee wil Ajax de multifunctionele Blind belonen voor zijn verdiensten van de club. De 74-voudig Nederlands international keerde in de zomer van 2018 na een vierjarig dienstverband bij Manchester United terug in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Blind zijn transfersom van twintig miljoen euro meer dan waargemaakt.

Binnen Ajax wordt met veel respect gesproken over de manier waarop Blind met zijn hartproblemen is omgegaan. Bij de verdediger annex middenvelder werd een ontsteking van de hartspier geconstateerd nadat hij in december 2019 tijdens het Champions League-duel met Valencia plotseling in elkaar zakte. Nadat Blind een ICD-kastje, een soort defibrillator, aangemeten had gekregen, maakte hij twee maanden later zijn rentree.

"Daar had ik ook best mijn gedachten over", erkent Ajax-trainer Erik ten Hag. "Aanvankelijk had Daley het moeilijk, maar we hebben daar doorheen gekeken. Nu zie je dat hij terug is op z'n oude niveau. Of misschien zelfs wel op een hoger niveau als je hem in actie zag tegen PSV (beker) en in Lille. Beide wedstrijden speelde hij fantastisch."

Blind kan op meerdere posities uit de voeten. Ten Hag gebruikt hem als centrumverdediger, linksachter of als controlerende middenvelder. "Wat zijn beste positie is? Ik wil hem niet in een hokje duwen. Wij zijn een dynamisch geheel. Dat past Daley. Een back komt bij Ajax ook op het middenveld terecht of aanvallend aan de buitenkant of op 'tien'. Terwijl een centrale verdediger op de backpositie terecht kan komen of op het middenveld", aldus Ten Hag.

Mazraoui
Ajax wil ook verder met Noussair Mazraoui, die eveneens beschikt over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt. De gesprekken met de rechtervleugelverdediger zijn nog niet opgestart.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021