'PSV hoopt Drommel komende zomer over te nemen van Twente'

'PSV hoopt Drommel komende zomer over te nemen van Twente'

3 maart 2021 – Joël Drommel vervolgt zijn loopbaan na dit seizoen mogelijk bij PSV. De Eindhovense club heeft volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zijn oog laten vallen op de 24-jarige doelman van FC Twente. Drommel beschikt in Enschede over een aflopend contract, al heeft zijn huidige werkgever wel een optie om de verbintenis met een jaar te verlengen.

Drommel is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Twente. Onlangs gaf de doelman aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wil de club uit Enschede nog wat verdienen aan Drommel, dan moet hij komende zomer eigenlijk worden verkocht. Daarvoor moet FC Twente eerst nog wel de optie in zijn contract lichten. Naar verwachting zal dat deze maand gebeuren.

PSV is niet de enige club met belangstelling voor Drommel. In de live talkshow van VI gaf de keeper kortgeleden aan dat hij afgelopen zomer heeft gesproken met RSC Anderlecht. Ook is hij meerdere malen in verband gebracht naar Ajax. FC Twente heeft de opvolger van Drommel al binnen. De huidige nummer zeven van de Eredivisie maakte dinsdag bekend dat Lars Unnerstall in de zomer overkomt van PSV.

De Eindhovense club hoopt dat Drommel binnenkort de omgekeerde weg bewandelt. Het is onduidelijk wat de eventuele komst van de geboren Bussumer betekent voor Yvon Mvogo. De 26-jarige keeper is dit seizoen de eerste doelman van PSV en wordt voor in principe twee jaar gehuurd van RB Leipzig. Volgens het ED is het aannemelijk dat na dit seizoen het huurcontract geëvalueerd en vervolgens mogelijk wordt beëindigd.

Drommel heeft op jonge leeftijd al de nodige ervaring in het profvoetbal. In het eerste elftal van FC Twente speelde hij 125 officiële wedstrijden in de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB Beker.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021