Gisteren gemist: Vitesse via VVV naar finale en City wint weer

3 maart 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 2 maart.

Vitesse houdt Giakoumakis in bedwang en plaatst zich voor finale

Vitesse is er voor de vijfde keer in de clubhistorie in geslaagd om de finale van de KNVB Beker te bereiken. De Arnhemmers speelden dinsdagavond tegen een stug VVV-Venlo zeker geen overtuigende wedstrijd, maar stapten wel met een 2-0 overwinning van het veld. Zodoende mag Vitesse zich op zondag 18 april melden in De Kuip, waar sc Heerenveen of Ajax de tegenstander zal zijn.

Manchester City boekt tegen Wolves 21ste zege op rij

Het seizoen van Manchester City begint steeds absurdere vormen aan te nemen. De Engelse grootmacht was dinsdag ook te sterk voor Wolverhampton Wanderers, dat alle hoeken van het veld te zien kreeg en met 4-1 verloor.

Dortmund via nieuwe coach naar halve finale beker

Borussia Dortmund is door naar de halve finale van de DFB-Pokal. Het elftal in het geel schakelde dinsdag Borussia Mönchengladbach uit door een goal van de man in bloedvorm: Jadon Sancho. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Dortmund. Met deze overwinning is Dortmund weer een stap dichterbij het eerste stukje zilverwerk sinds de zomer van 2019, toen het de Duitse Supercup won.

Schalke heeft vijfde trainer van het seizoen binnen

Twee dagen na het ontslag van Christian Gross heeft Schalke 04 een nieuwe hoofdtrainer binnen. Dimitrios Grammozis neemt het roer over bij de blauw-witten met nog elf wedstrijden te gaan, en zal proberen de degradatie te voorkomen in de Bundesliga. De Griek ondertekende dinsdagmiddag een contract tot de zomer van 2022.

Ten Hag beschermt Tadic en roemt PSV'er Ihattaren

Vorig seizoen greep Ajax naast de bekerfinale, door in de halve finale te verliezen van FC Utrecht. De eindstrijd ging uiteindelijk door het coronavirus niet meer door, maar toch kreeg trainer Erik ten Hag een harde klap van die nederlaag. Woensdag tegen sc Heerenveen moet het beter, zei de coach in zijn vooruitblik.

'Opgepakte Bartomeu bracht nacht door op Catalaans bureau'

Josep María Bartomeu heeft afgelopen nacht door moeten brengen in de cel. De voormalig voorzitter van FC Barcelona werd maandag aangehouden en volgens diverse media in Spanje bleef dat niet bij een paar uurtjes. Het is de vraag wanneer de 58-jarige ex-bestuurder weer op vrije voeten komt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen