Manchester City boekt tegen Wolves 21ste zege op rij

Manchester City boekt tegen Wolves 21ste zege op rij

2 maart 2021 – Het seizoen van Manchester City begint steeds absurdere vormen aan te nemen. De Engelse grootmacht was dinsdag ook te sterk voor Wolverhampton Wanderers, dat alle hoeken van het veld te zien kreeg en met 4-1 verloor.

Met name in de eerste helft was City oppermachtig geweest tegen de bezoekers. Dat Wolverhampton halverwege slechts 25 procent balbezit en nul kansen had gehad, zei veel. Toch was City in de eerste helft ondanks het enorme overwicht niet verder gekomen dan een eigen doelpunt van Leander Dedoncker. Hij werkte een voorzet van Riyad Mahrez in het eigen doel.

Omdat City echter naliet om door te drukken, kreeg het in de tweede helft de deksel op de neus. Conor Coady kopte na een uur raak uit een corner en bracht de stand weer in balans. In de laatste tien minuten kreeg City echte alsnog waar het recht op had. Gabriel Jesus nam in de slotfase twee doelpunten voor zijn rekening en ook Riyad Mahrez haalde de trekker succesvol over. Daarmee is de 21ste zege in alle competities op rij nu een feit voor Manchester City. De voorsprong op Manchester United is bovendien met vijftien punten enorm te noemen.

Bij The Wolves stond Ki-Jana Hoever negentig minuten binnen de lijnen. Bij Manchester City ontbrak Nathan Aké nog door een blessure.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021