Vitesse houdt Giakoumakis in bedwang en plaatst zich voor finale

2 maart 2021, 22:56   Bijgewerkt: 2 maart 2021, 23:07

Vitesse is er voor de vijfde keer in de clubhistorie in geslaagd om de finale van de KNVB Beker te bereiken. De Arnhemmers speelden dinsdagavond tegen een stug VVV-Venlo zeker geen overtuigende wedstrijd, maar stapten wel met een 2-0 overwinning van het veld. Zodoende mag Vitesse zich op zondag 18 april melden in De Kuip, waar sc Heerenveen of Ajax de tegenstander zal zijn.

In het eerste kwartier probeerde VVV brutaal de aanval te zoeken in Gelderland. Het spel golfde op en neer en de bezoekers kwamen niet verder dan een schuiver van Christos Donis. Daarna was het tijd voor Vitesse, dat de rest van de eerste helft de aanval zocht. Maximilian Wittek en Loïs Openda dachten op snelheid te ontsnappen, maar werden allebei keurig van de bal gezet door de uitstekend spelende Tobias Pachonik. Ook Broja had zijn vizier voor de rust niet op scherp staan. De spits kwam meerdere keren in kansrijke positie en deed daar niks mee.

De Limburgers kwamen amper van de eigen helft af en Remko Pasveer had vrijwel niets te doen. Dat gold echter ook voor zijn collega Thorsten Kirschbaum, die eigenlijk niet serieus aan het werk werd gezet door Vitesse. Openda kopte op het lichaam van Roy Gelmi en schoten van Wittek en Sondre Tronstad hadden niet de goede richting. De grootste mogelijkheid was voor Matusz Bero. Hij probeerde Kirschbaum met een snel schot uit de draai te verrassen, maar zijn knal vloog via het lichaam van verdediger Kristopher Da Graca in het zijnet.

Halverwege werd Giakoumakis wakker en de Griek begon een stuk fanatieker aan de tweede helft. Na een snelle counter leek hij onderweg naar Pasveer, maar de topschutter struikelde na meerdere kapbewegingen over de bal. Daarmee leek het gevaar geweken voor Vitesse. Giakoumakis schoot echter alsnog op doel en miste de verre hoek op een haar na. De thuisploeg was vervolgens weer de dreigende partij, maar opnieuw slaagden de manschappen van Letsch er niet in om gevaar te stichten. Kirschbaum kreeg andermaal weinig te doen.

Tannane dribbelde handig naar binnen en vuurde de bal snoeihard in de verre kruising achter de kansloze Kirschbaum. In de slotfase moest Vitesse toch nog even opletten, aangezien VVV fanatiek op jacht ging naar een treffer. Torino Hunte raakte de paal, Pasveer moest ingrijpen op een schot van Jafar Arias en Bazoer gooide zich voor een schot van Giakoumakis. Ook een slimme kopbal van Gelmi bleek een prooi voor de ervaren doelman, die zijn doel schoon hield.

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Remko Pasveer 6.5; Eli Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6.5 (89. Tomás Hájek -), Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6.5; Sondre Tronstad 6, Oussama Tannane 7 (88. Oussama Darfalou -), Matusz Bero 6.5; Armando Broja 6, Loïs Openda 5.5 (76. Patrick Vroegh -).

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6.5; Tobias Pachonik 6.5, Roy Gelmi 6.5, Kristopher Da Graca 6.5, Steffen Schäfer 6 (83. Jafar Arias -); Christos Donis 6, Danny Post 6, Meritan Shabani 6.5, Zinédine Machach 6 (37. Simon Janssen 6), Giorgos Giakoumakis 6.5, Torino Hunte 6.

Man of the Match: Oussama Tannane

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen