Overgoor stopt door zware knieblessure per direct als profspeler

Overgoor stopt door zware knieblessure per direct als profspeler

2 maart 2021 – Al op 32-jarige leeftijd heeft Sjoerd Overgoor een punt gezet achter zijn loopbaan. De middenvelder van TOP Oss speelde op 5 februari tegen Jong AZ zijn laatste wedstrijd als prof. Hij heeft aan De Stentor laten weten dat zijn carrière tot de verleden tijd behoort.

Tegen Jong AZ liep de controleur een zware knieblessure op. "Ik heb TOP Oss in februari op de hoogte gebracht, maar mijn familie en wat vrienden weten het al langer. Jammer dat het eindigt met een knieblessure, maar het is goed zo", vertelt Overgoor. Hij weet nog goed hoe het misging. "Jong AZ-thuis, we stonden 6-0 voor. Veel spelers vinden het niet prettig om kort voor tijd nog in te vallen, maar ik geniet van elke minuut. Ook nu. Het ging mis toen ik de bal blokte en een AZ-speler over me heen viel. Het voelde pijnlijk, maar vooral vreemd in de knie. Na de wedstrijd werd direct al gevreesd voor de kruisband en dat werd bevestigd na de MRI-scan.''

De komende maanden zal hij moeten revalideren. "Mijn profcarrière is klaar'', geeft Overgoor aan. Hij kiest er na zijn loopbaan voor om bij HSC'21 te gaan spelen. De middenvelder is bekend van periodes bij Go Ahead Eagles (drie periodes), SC Cambuur en De Graafschap. "Al was ik de laatste jaren in Oss en Deventer nooit meer die onbetwiste basisspeler'', erkent de Achterhoeker.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021