Jong FC Utrecht rekent af met slechte reeks en wint weer eens

Jong FC Utrecht rekent af met slechte reeks en wint weer eens

2 maart 2021 – Jong FC Utrecht heeft na zes duels zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten gepakt in de Eerste Divisie. Dinsdagavond won het reserveteam van de Domstedelingen met 3-1 van FC Dordrecht, dat met dit verlies opnieuw niet uit kan lopen van hekkensluiter Den Bosch.

Jong Utrecht was beter en het duurde slechts twintig minuten voordat het elftal van trainer Ab Plugboer op voorsprong kwam via Albert Lottin. De jonge middenvelder ronde een dribbel af met een venijnig schot en zette de Utrechters op voorsprong. Kort na zijn goal moest de middenvelder wel vervangen worden door een blessure en nam Raymond Huizing zijn plekje over. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. De Utrechters kregen een strafschop, en Jeredy Hilterman wist deze te benutten. Doelman Liam Bossim kon er nog wel aan zitten, maar de rebound werd moeiteloos binnengeschoten door de spits.

Na de rust liet Dordrecht wat meer van zich zien, en kort na de zeventigste minuut leverde dat dan ook een goal op. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis benutte de tweede strafschop van de wedstrijd en Dordrecht kwam op 2-1. De wedstrijd duurde echter niet heel lang meer, en de mogelijkheid voor een comeback was ook al snel weer in de mist verdwenen. Mohamed Mallahi schoot kort na de tachtigste minuut de derde, beslissende treffer binnen op aangeven van Derensili Fernandes. De Domstedelingen wonnen zodoende met 3-1.

Dit resultaat betekent dat Jong FC Utrecht voor het eerst in zeven wedstrijden weer eens een overwinning heeft gepakt. De voorgaande zes duels gingen allemaal velroren. Met deze zege stijgt Utrecht naar de veertiende plek van de Eerste Divisie. Bij FC Dordrecht worden de wolken steeds donkerder: de Schapenkoppen blijven steken op de negentiende plek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021