Van Drongelen opnieuw aan de kant met scheurtje in enkelband

Van Drongelen opnieuw aan de kant met scheurtje in enkelband

2 maart 2021 – Slecht nieuws voor Hamburger SV-verdediger Rick van Drongelen. De verdediger scheurde maandag tijdens zijn terugkeer bij de Bundesliga-dino tegen St. Pauli (1-0 verlies) een stukje van zijn enkelband. Dat betekent dat de verdediger opnieuw een aantal weken moet wachten met het opbouwen van zijn wedstrijdritme.

De jonge verdediger keek al langer uit naar zijn terugkeer, en dat zorgde dan ook voor een kick voorafgaand aan zijn wissel, vertelde hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Tijdens de eerste helft moesten wij al warmlopen en na rust gingen we daar mee verder. De fysieke trainer zei dat ik moest zorgen dat ik goed warm was. Nog twee minuten, voegde hij er daarna aan toe. Er ging toen echt een warme schok door mijn lichaam.'' Tijdens zijn minuten op het veld maakte de jeugdinternational een erg goede indruk. Guido Burgstaller, de spits die eerder al voor Schalke 04 uitkwam, had dan ook de nodige moeite met de verdediger. "Hij is kopsterk, maar ik won ieder luchtduel van hem. Dat voelde goed", vertelde Van Drongelen over de duels met de Bundesliga-routinier.

Ondanks dat HSV de wedstrijd verloor door een late tegentreffer, speelde Van Drongelen tijdens zijn invalbeurt dus wel een erg belangrijke rol bij het voorkomen van een tweede tegentreffer. Zijn tackle zorgde ervoor dat de 1-0 op het bord bleef staan, en dat de voorsprong niet verdubbeld werd. Tijdens die tackle ging er echter iets mis bij de enkel van Van Drongelen.

Na de wedstrijd liep Van Drongelen met pijntjes van het veld af, er werd al snel duidelijk dat deze terugkeer een bittere nasmaak zou hebben. Dinsdagmiddag ging de verdediger dan ook onder de MRI-scan om te kijken of alles naar wat de schade was. De uitslag viel tegen, het bleek een scheurtje in de enkelband te zijn. "Dit kost me een paar weken", vertelt de jeugdinternational tijdens het interview. Over de mogelijkheid dat de Terneuzenaar het Jeugd EK gaat halen is hij duidelijk: "Ik hoop nog steeds dat ik er dan bij ben."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021