Kashia voor de tv in Tbilisi: "Wij gaan naar de bekerfinale"

Kashia voor de tv in Tbilisi: "Wij gaan naar de bekerfinale"

2 maart 2021 – In Georgië zit Guram Kashia dinsdagavond voor de televisie als Vitesse en VVV-Venlo het tegen elkaar opnemen in de KNVB Beker. Op het spel staat een plek in de finale van de beker en dus is de druk hoog bij beide teams. Kashia heeft echter geen twijfel over wie de eindstrijd gaat halen.

"Wij. Wij gaan naar de finale", zegt Kashia tegen Omroep Gelderland. Ondanks dat de inmiddels 33-jarige verdediger als jaren is vertrokken bij Vitesse, spreekt hij nog altijd van 'wij' als het over Vitesse gaat. "Het is ook mijn club", stelt de routinier die inmiddels clubloos is. Vier jaar geleden won hij de beker met Vitesse en dus weet de verdediger hoe het is om de beker te pakken. "Het is zo makkelijk om te zeggen dat je deze wedstrijd moet benaderen als alle andere. Dat kan namelijk niet. Het gevoel is namelijk heel anders. De druk is zo hoog. De club, de fans, de media, iedereen verwacht wat van je. Je gaat of de finale halen, of die éne fout van jou als speler kan je de beker kosten. Je moet dus mentaal heel sterk zijn. Maar het is goed dat we thuisspelen en dat het team goed presteert dit jaar en een goede coach heeft. Dat maakt het makkelijker."

Kashia neemt dinsdagavond plaats voor de televisie om de wedstrijd te kijken. "Natuurlijk ga ik kijken, voor 100 procent. Of ik dat met de hele familie doe? Het maakt me niet uit wat de rest doet, maar ik zit. Ik probeer zoveel mogelijk van Vitesse te zien en als ik iets niet kan zien, kijk ik de hoogtepunten terug. Ik krijg ook altijd pushnotificaties op mijn telefoon als Vitesse scoort."

gerelateerd