Chaos in Rome: Torino niet aanwezig voor duel met Lazio

Chaos in Rome: Torino niet aanwezig voor duel met Lazio

2 maart 2021 – Het duel tussen SS Lazio en Torino gaat waarschijnlijk niet door. Het was de bedoeling dat het duel zou beginnen om 18.30 uur, maar vandaag is Torino niet naar Rome afgereisd. Wat er nu gaat gebeuren is nog onduidelijk, de Italiaanse voetbalbond en de leidinggevenden van de Serie A zoeken momenteel naar een oplossing.

De lokale gezondheidsautoriteiten van Turijn hebben de selectie van de ploeg uit Turijn al eerder de opdracht gegeven om in quarantaine te gaan, en de ploeg lijkt zich daaraan te houden. De coronaproblemen begonnen eerder vorige week al bij Torino en het zal dan ook niet de eerste wedstrijd van Torino worden die door corona niet door kan gaan. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen Sassuolo ook al niet gespeeld, toen nog volgens het protocol van de Serie A.

In het protocol staat echter dat er maar één wedstrijd niet gespeeld mag worden als er een corona-uitbraak is bij een club, en aangezien deze wedstrijd in een midweekse speelronde valt en de ploeg uit Turijn dus geen tijd heeft gehad om alles op te lossen, betekent dat in eerste instantie dat Torino pech heeft. De leiding van de Serie A wil de wedstrijd dan ook niet verplaatsen, wat voor discussie zorgt met de Italiaanse voetbalbond. Dit zou kunnen betekenen dat Torino de wedstrijd reglementair met 3-0 gaat verliezen, terwijl er niet gespeeld is. En dat terwijl Torino zich door thuis te blijven en de regels van de Italiaanse GGD houdt.

Op dit moment is de discussie nog bezig tussen de leiding van de Serie A en de Italiaanse voetbalbond en heerst er vooral veel onduidelijkheid. De spelers van SS Lazio zijn in ieder geval aangekomen bij het stadion om te wachten op het oordeel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021