Frank Sturing opgeroepen voor Olympische selectie Canada

Frank Sturing opgeroepen voor Olympische selectie Canada

2 maart 2021 – Frank Sturing, verdediger van FC Den Bosch, mag gaan dromen van een reis naar de Olympische Spelen in Tokio. De verdediger is opgeroepen door de Canadese voetbalbond voor een kwalificatiereeks in aanloop naar de Olympische Spelen. De kwalificatie zal plaatsvinden in Mexico. 

Volgende week kan het Mexicaanse avontuur beginnen voor de Nijmeger, dan vliegt hij naar Guadalajara. Dat weet Omroep Gelderland. Daar sluit hij zich aan bij zijn Canadese medespelers en zal hij het opnemen tegen de nationale elftallen van Haïti, El Salvador en Honduras voor de poulefase van het toernooi. Als Canada de poulefase doorkomt, zal Sturing zijn borst ook nog nat mogen maken voor een halve finale en uiteindelijk mogelijk ook een finale. Een gewonnen finale zou betekenen dat de Canadezen zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Een bijzondere week dus voor de verdediger die pas sinds begin 2020 een Canadees paspoort in handen heeft door zijn Canadese vader. Kort nadat hij zijn paspoort in bezit kreeg kon de verdediger ook al zijn debuut maken, maar dit kon toen niet doorgaan door het coronavirus. De 23-jarige verdediger speelde overigens eerder bij NEC.

In 2004 pakten de Canadezen goud op de Olympische Spelen. Het toernooi werd toen in Amerika gespeeld. In 2012 en 2016 pakten de Canadese vrouwen ook nog een bronzen medaille. Het land heeft dus een rijke geschiedenis op de Spelen, en daar kan Sturing wat aan toe gaan voegen met zijn team.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021