Valckx over Giakoumakis: "We hoopten op vijftien doelpunten"

Valckx over Giakoumakis: "We hoopten op vijftien doelpunten"

2 maart 2021 – Dat VVV-Venlo dinsdagavond de halve finale van de KNVB Beker speelt tegen Vitesse, is mede te danken aan Giorgos Giakoumakis. De Griekse spits schiet dit seizoen vanuit alle hoeken en standen raak, tot tevredenheid van technisch manager Stan Valckx.De technisch manager vertelt tegenover Voetbal International over de zomerse transfer van Giakoumakis. "Wij zochten een specifiek type spits. We zijn een kleine club, die vaker op de eigen helft speelt dan op die van de tegenstander. Dan heb je iemand nodig die diepte in zijn spel heeft, een bal bij zich kan houden, goede snelheid heeft en niet bang is om met twee centrale verdedigers geconfronteerd te worden. Als hij ook af en toe een doelpunt maakt, is dat mooi meegenomen. Maar het ging ons vooral om die basiskwaliteiten. En wat je in statistieken níet terugziet, is karakter. Dat kun je soms wel achterhalen via beelden. Je ziet het als iemand zich kapotwerkt. Maar als je een jongen hebt gesproken en in de ogen hebt gekeken, kom je er pas echt achter uit wat voor hout hij gesneden is. Vinden wij heel belangrijk, dat we dáár een heel goed gevoel aan overhouden", vertelt de manager.

Niet voor niets liet de leiding de keuze vallen op de Griek. "We hadden drie of vier andere kandidaten. We bekeken veel beelden, op basis daarvan besloten we dat hij onze eerste keus was. Vooraf had ik gekeken of we er financieel uit konden komen met Jako. Dat probeer ik altijd aan de voorkant dicht te timmeren. Als je ergens heel veel tijd en energie insteekt en daar alsnog over struikelt, zou dat onnozel zijn. Ik ging naar Polen, kon vanwege de coronamaatregelen niet terecht in het stadion van Gornik Zabre, waar Jako toen speelde en bekeek die wedstrijd in het café. Hij hield een hoofdwond over aan een duel. Echt, het bloed gutste eruit. De volgende dag zouden we een gesprek hebben. Die ligt morgen voor pampus, dacht ik. Maar hij speelde gewoon verder en een dag later stapte hij gewoon mijn hotel binnen. Dat is een échte, wist ik. Dit is de spits die wij zoeken."

Dat hij zoveel zou scoren, had de leiding van VVV ook niet gedacht. "Wij hoopten dat hij tussen de tien en vijftien doelpunten zou maken. Voor VVV is dat heel veel. Maar in zijn eerste wedstrijd, tegen FC Emmen, maakte hij er al gelijk drie. Toeval, denk je dan nog. Maar hij is niet meer opgehouden met scoren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021