Spoorboekje: Heerenveen - Ajax en cruciale pot voor Koeman

3 maart 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 3 maart.

Wedstrijden

RB Leipzig - VfL Wolfsburg (20.45 uur)

De Duitse DFB-Pokal is dit jaar weer bijzonder spannend, zeker nu Bayern München een vroege exit heeft gemaakt. Eén van de meest spraakmakende wedstrijden van de kwartfinales is de wedstrijd tussen RB Leipzig en VfL Wolfsburg. Met een overwinning kan de ploeg van Nagelsmann een grote stap richting de overwinning zetten, het zal de eerste grote prijs worden voor de Duitse hoofdtrainer. Ondertussen is Wolfsburg ook in bloedvorm in de Bundesliga, de ploeg in het groen staat op een keurige derde plek en kan ook in het bekertoernooi voor de nodige verassingen zorgen.

SC Heerenveen - Ajax (21.00 uur)

Na de zinderende kwartfinale tegen Feyenoord neemt Heerenveen het op tegen Ajax, de koploper van de Eredivisie. Voorafgaand aan de wedstrijd ging Heerenveen nog hard tegen de grond tegen PEC Zwolle, de Friezen verloren daar met 4-1. Ajax kwam tijdens de laatste wedstrijd, de 1-1 tegen PSV, ook niet heel goed voor de dag. Beide teams zullen zich van hun beste kant moeten laten zien tijdens de wedstrijd. Voor Heerenveen staat de derde finale in de clubgeschiedenis op het spel, terwijl Ajax een grote stap kan zetten richting de twintigste bekerwinst. 

FC Barcelona - Sevilla (21.00 uur)

Afgelopen weekend speelden deze twee ploegen al tegen elkaar in de Spaanse Liga, die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door het FC Barcelona van Ronald Koeman. Toch lijkt het geen makkelijke avond te worden voor de mannen van Koeman. Sevilla wist voor de wedstrijd tegen Barcelona een winstreeks van zeven achtereenvolgende overwinningen neer te zetten, en de spelers zullen extra gebrand te zijn om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Of Luuk de Jong gaat spelen is nog de vraag, hij maakte tijdens de vorige ronde twee doelpunten tegen Valencia.

Voetbal op tv

18.45 uur: Almere City FC - FC Volendam, ESPN 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

19.00 uur: Burnley - Leicester City FC, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: FC Barcelona - Sevilla, Ziggo Sport, live verslag van het Copa del Rey-duel

21.00 uur: sc Heerenveen - Ajax, ESPN, live verslag van het KNVB Beker-duel

21.15 uur: Crystal Palace - Manchester United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen