Rekik denkt niet aan het EK: "Mijn focus ligt bij Sevilla"

Rekik denkt niet aan het EK: "Mijn focus ligt bij Sevilla"

2 maart 2021 – Karim Rekik is bezig aan een goed seizoen met Sevilla en speelde tot op heden al zestien wedstrijden voor zijn Spaanse werkgever. Na een moeizame start is de centrumverdediger steeds vaker binnen de lijnen te vinden namens de ploeg van trainer Julen Lopetegui. Rekik richt zijn pijlen nu alleen op zijn club en denkt niet aan het Nederlands elftal.

"Op dit moment zit het EK niet in mijn hoofd", vertelde de viervoudig international bij ESPN. "De laatste maanden maak ik veel minuten. Dat is soms in de basis en af en toe ook als invaller. Mijn focus ligt met Sevilla op de competitie en de beker. Als Oranje erbij komt, is dat natuurlijk hartstikke mooi. Maar daar denk ik op dit moment eerlijk gezegd niet aan."

Rekik speelde de afgelopen jaren ook bij Hertha BSC en Olympique Marseille, dat hem in 2015 overnam van de PSV. "Als het kan dan kijk ik iedere wedstrijd van PSV. Tegen Ajax heb ik ook gekeken. Dan zit ik gewoon als supporter op de bank. Ik heb twee mooie jaren bij de club gehad en ben daar kampioen geworden. Ik heb altijd thuis gevoeld bij de club en in de stad."

Afgelopen weekend kwam Rekik als invaller binnen de lijnen tegen FC Barcelona, dat met 0-2 won in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Woensdagavond brengt Sevilla een bezoekje aan Camp Nou, waar de bekerwedstrijd tussen beide ploegen op de planning staat. De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de club uit Andalusië. Rekik viel ook tijdens dat duel in.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021