Jansen aast op bekerstunt tegen Ajax: "Dit is hét moment"

Jansen aast op bekerstunt tegen Ajax: "Dit is hét moment"

2 maart 2021 – Johnny Jansen heeft er alle vertrouwen in dat zijn sc Heerenveen woensdagavond ten koste van Ajax de finale van de KNVB Beker gaat bereiken. De oefenmeester weet dat het een lastig karwei gaat worden om de Amsterdammers te verslaan, maar gelooft in een stunt. Hij noemt het treffen met de koploper van de Eredivisie dan ook het belangrijkste duel in jaren.

Jansen weet hoe hij Ajax pijn kan doen in het Abe Lenstra Stadion. "De laatste tijd komt Ajax in vechtwedstrijden terecht", opperde de jarige oefenmeester voorafgaand aan de wedstrijd. "Ze komen dan minder aan voetballen toe. Dat geeft aan dat er ook mogelijkheden voor ons zullen liggen. Dit is hét moment, dat we ongelofelijk goed moeten aanpakken."

Ook in Friesland lijkt Ajax zich op te kunnen maken voor een zogenaamde vechtwedstrijd. Als het aan Jansen ligt, gaat zijn ploeg daarvoor zorgen. "Je moet in duel komen. Het gaat erom dat je in gevecht komt. Het wordt voor ons een hele klus, maar we hebben er absoluut geloof in. Dit wordt de belangrijkste wedstrijd voor Heerenveen sinds de bekerfinale in 2009."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021