FA fluit premier Johnson terug na uitlatingen over extra EK-duels

FA fluit premier Johnson terug na uitlatingen over extra EK-duels

2 maart 2021 – Het is niet waarschijnlijk dat er komende zomer meer dan zeven EK-wedstrijden worden gespeeld in Londen. De FA heeft aangegeven vooralsnog niet bezig te zijn met het organiseren van extra duels. Premier Boris Johnson gaf op zijn beurt juist aan dat Engeland er klaar voor is om meer wedstrijden in Wembley Stadium te laten plaatsvinden.

Het is nog niet bekend wat de UEFA gaat doen met het aanstaande EK, dat in principe in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Naast Londen zijn ook Amsterdam, Bakoe, Kopenhagen, München, Boedapest, Dublin, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao de speelsteden. Vanwege de wereldwijde corona-pandemie is het de vraag of die opzet haalbaar is.

Mocht dat niet zo zijn, dan wil Johson in ieder geval graag dat er meer wedstrijden op Engelse bodem worden gespeeld. Dat liet hij weten in gesprek met The Sun. Het hoge aantal gevaccineerden is wat de premier betreft een goede reden om meer in Engeland te spelen. Volgens de FA is dat echter niet aan de orde en richt de UEFA zich op een EK verdeeld over Europa.

Daarom is de FA op dit moment enkel bezig met de zeven wedstrijden, die hoe dan ook in Londen plaatsvinden. Zowel de halve finales als de finale zijn op Wembley, waar hopelijk ook supporters aanwezig mogen zijn. De eerste wedstrijd van EK staat op 11 juni gepland in Rome. Daar zullen Turkije en Italië in groep A.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021