Koeman: "Dit is niet goed voor het imago van onze club"

Koeman: "Dit is niet goed voor het imago van onze club"

2 maart 2021 – Ronald Koeman is niet blij met al het negatieve nieuws over FC Barcelona van de afgelopen dagen. De Nederlander probeert zich te richten op de komende wedstrijden, maar gaf op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Sevilla toe dat het lastig is. Desondanks hoopt de trainer dat hij en zijn ploeg zich kunnen focussen op de belangrijke bekerwedstrijd.

"Dit is natuurlijk niet goed voor het imago van onze club", vertelde Koeman over de situatie rond Josep Maria Bartomeu. "We zullen moeten afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. Ik was destijds nog niet bij de club. Wij moeten ons nu in ieder geval concentreren op ons werk. Ik wist vooraf dat deze klus lastig zou worden. Zeker met de dingen die nu gebeuren."

Dat alles bij Barcelona onder een vergrootglas ligt, is volgens de oefenmeester niet vreemd. "Dat komt omdat dit de grootste club ter wereld is. Iedereen kijkt naar Barcelona. Er gebeurt veel binnen onze club en de pers probeert altijd informatie te krijgen. Dat is normaal. Maar wij moeten ons nu richten op de belangrijke wedstrijd tegen Sevilla", aldus Koeman.

"Ik weet zeker dat wij dit kunnen omdraaien", vervolgde de trainer, die de heenwedstrijd met 2-0 verloor. "Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen winnen. We moeten een betere wedstrijd spelen. Na de 0-2 overwinning van afgelopen zaterdag heb ik er geloof in. Maar we hebben nog steeds te maken met de 2-0 achterstand. Toch is niets onmogelijk."

Lees ook: Bartomeu op borgtocht vrij na nachtje in Catalaanse cel

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021