FC Volendam zwicht ook en neemt afscheid van kunstgrasveld

2 maart 2021, 12:10

FC Volendam gaat zijn thuiswedstrijden vanaf seizoen 2022/23 spelen op natuurgras. Dat heeft de Noord-Hollandse club bekend gemaakt via de officiële kanalen. De komende anderhalf jaar zal er nog op kunstgras worden gevoetbald in het Kras Stadion. Op korte termijn is het namelijk voor de club niet haalbaar om te wisselen van veld.

Dat betekent echter niet dat er deze zomer niets gaat beuren in Volendam. De huidige mat gaat namelijk vervangen worden door een hypermodern kunstgrasveld. Daarna worden de pijlen gericht op natuurgras, dat in 2022 dus moet liggen in het Kras Stadion. "Dat is een fraaie stip aan de horizon", vertelt bestuurslid technische zaken Hans Bond op de clubwebsite.

In Nederland maakten meerdere clubs de afgelopen jaren de beslissing om het kunstgras te vervangen voor natuurgras. ADO Den Haag, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, Almere City FC, FC Dordrecht en Roda JC gaven het goede voorbeeld. In de Eredivisie spelen alleen FC Emmen, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam nog wel op kunstgras.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen