Ambitieuze Broja: "Ik wil proberen om Drogba te overtreffen"

Ambitieuze Broja: "Ik wil proberen om Drogba te overtreffen"

2 maart 2021 – Armando Broja is dit seizoen een van de smaakmakers van Vitesse. De spits wordt gehuurd van Chelsea en hoopt ooit furore te kunnen maken in de hoofdmacht van de Engelse topclub. Nu richt hij zich echter op de Arnhemmers, waarmee hij vanavond in de halve finale van de KNVB Beker tegenover VVV-Venlo staat. Broja ziet Nederland als een uitstekend land om veel te leren."Veel topspitsen hebben hier gespeeld tijdens de eerste jaren van hun loopbaan", vertelt Broja in gesprek met Goal. "Ik weet dat Ronaldo bij PSV heeft gespeeld en dat Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic bij Ajax zaten. Ik dacht dus dat Nederland een geweldigde plek is om veel te leren en mezelf verder te ontwikkelen."

Broja maakte tot nu toe negen doelpunten voor Vitesse en gaf ook nog eens twee assists. "Dat zijn goede cijfers, maar ik ben niet snel tevreden. Ik wil nog meer doelpunten maken en assists geven om andere spitsen bij te kunnen houden", aldus de negentienjarige groeibriljant, die in 2009 in de jeugdopleiding van Chelsea belandde.

"Ineens zag ik spelers als Frank Lampard, Didier Drogba en John Terry voor mijn neus lopen. Ik wil dat topniveau ook halen en ben nu op dezelfde leeftijd als zij toen waren. Ik wil proberen om Drogba te overtreffen, al zal dat natuurlijk niet gemakkelijk zijn. Maar zo zit mijn karakter nou eenmaal in elkaar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021