Madueke over Oranje: "Als het kan, sluit ik dat zeker niet uit"

Madueke over Oranje: "Als het kan, sluit ik dat zeker niet uit"

2 maart 2021 – Noni Madueke voelt zich helemaal thuis bij PSV. De achttienjarige aanvaller kwam tweeënhalf jaar geleden vanuit Engeland naar Eindhoven, waar hij dit seizoen onder Roger Schmidt zijn vuurdoop kent. De razendsnelle Engelsman heeft het uitstekend naar zijn zin in Nederland en sluit zelfs een toekomst bij Oranje niet uit.In gesprek met De PSV Supporter wordt Madueke de optie voorgelegd om voor Nederland uit komen. Over tweeënhalf jaar komt hij namelijk in aanmerking voor een Nederlands paspoort. "Kan dat? Dat wist ik echt helemaal niet", aldus de jeugdinternational van Engeland. "Dat zou ook wel een hele toffe optie zijn. Ik voel me hier echt volledig thuis, dus wie weet hoe het gaat lopen in de toekomst. Mocht het een optie zijn, sluit ik het zeker niet uit."

Madueke debuteerde onder Ernest Faber bij PSV en wordt inmiddels vaak gebruikt door Schmidt. "Die samenwerking bevalt ontzettend goed. Ik merk dat ik veel vertrouwen vanuit de staf krijg. Als je een goede voetballer bent, denk ik dat je in iedere speelwijze moet kunnen spelen en succesvol kan zijn. Voor mij maakt het ook niet uit in welk systeem we spelen, ik pas me daar redelijk eenvoudig in aan."

Inmiddels heeft Madueke al 28 wedstrijden voor de hoofdmacht van PSV achter zijn naam staan. Het contract van de groeibriljant, die eerder bij Crystal Palace en Tottenham Hotspur speelde, loopt nog tot medio 2024. "Ik heb niet specifiek de ambitie om ooit weer in Engeland te spelen en ver vooruitkijken heeft in de voetballerij geen zin. Ik zit goed op mijn plek bij PSV en voel me thuis in Eindhoven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021