Van Marwijk over Van de Beek: "Doet me denken aan Klaassen"

Van Marwijk over Van de Beek: "Doet me denken aan Klaassen"

2 maart 2021 – Bert van Marwijk is van mening dat de situatie van Donny van de Beek niet alleen aan de speler ligt. De voormalig bondscoach probeert in zijn column voor De Telegraaf de vinger op de zere plek te leggen. Hij vindt dat de verschillen tussen Ajax en Manchester United niet moeten worden vergeten en dat er in het buitenland ook andere dingen bij komen kijken."Ik vind Donny van den Beek een uitstekende voetballer", begint Van Marwijk zijn verhaal. "Hij heeft een uitstekende functionele techniek en heeft het inzicht om meestal de juiste keuzes te maken. Verder beschikt hij over een geweldig loopvermogen. Ik begrijp dus wel dat Manchester United vorige zomer een kleine veertig miljoen euro voor hem neertelde. Alleen speelt hij veel te weinig."

"Hij doet me wat dat betreft ook een beetje denken aan Davy Klaassen. Hij was op dat moment misschien wel de beste speler van de Eredivisie, maar raakte bij Everton uiteindelijk ook op een zijspoor. Het is opvallend hoe Klaassen in de seizoenen daarna veranderde als speler. Hij werd een een balveroveraar en loper op het middenveld. Op die manier overleefde hij wél in de Bundesliga bij Werder Bremen."

Volgens Van Merwijk moet Van de Beek meer aan zichzelf gaan denken in Manchester. "Om te slagen en overleven in het buitenland is blijkbaar toch wat anders noodzakelijk. Hij zal als goede teamspeler wat meer aan zichzelf moeten gaan denken en ook de technische en tactische kwaliteiten hebben om op eigen kracht het verschil te maken. Van de Beek is niet plotseling een slechte voetballer of iemand die het niveau niet zou aankunnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021