Room blikt terug: "In het bekertoernooi gebeuren gekke dingen"

Room blikt terug: "In het bekertoernooi gebeuren gekke dingen"

2 maart 2021 – Eloy Room denkt dat Vitesse een goede kans maakt om voor de tweede keer in de clubhistorie de KNVB Beker te winnen. De doelman was zelf van de partij toen de Arnhemmers in 2017 de bokaal mee naar huis namen en verwacht dat zijn ex-werkgever ook dit seizoen een goede kans maakt. Dan moet er dinsdagavond in de halve finale eerst afgerekend worden met VVV-Venlo."In het bekertoernooi kan alles", vertelde Room in gesprek met ESPN. "Als het een beetje meezit, kan Vitesse de beker zeker winnen. Er moet wel veel vertrouwen in de groep zitten. Dat was vier jaar geleden bij ons ook het geval. Maar in dit toernooi kunnen gekke dingen gebeuren", aldus de doelman, die zich de finale tegen AZ nog goed kan herinneren.

"Dat was een aparte finale. AZ begon sterk en was veel beter. We werden na drie minuten wakker geschurd door een vrije trap van Derrick Luckassen op de lat. Toen Ricky van Wolfswinkel in de tweede helft de 0-1 maakte, draaiden we het helemaal om. Dat seizoen maakte hij veel belangrijke doelpunten, waaronder twee in de finale. De hele stad stond daarna op zijn kop."

Room vertrok na de bekerwinst bij Vitesse en speelde in Nederland ook nog bij PSV. Inmiddels staat hij onder contract bij het Amerikaanse Columbus Crew. "De winst van de beker is een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Het was de eerste prijs in de clubhistorie van Vitesse. De belevenis van erg mooi. Het was een emotioneel moment voor veel mensen op de club."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021