Konterman moest zich voorstellen bij PEC: "Dat gaat zo snel"

Konterman moest zich voorstellen bij PEC: "Dat gaat zo snel"

2 maart 2021 – Bert Konterman staat de rest van dit seizoen voor de groep bij PEC Zwolle. De ex-international moest zich echter wel even introduceren bij de spelers, die hun nieuwe trainer nog niet kenden. Onder meer Kenneth Paal en Pelle Clement wisten niet wie ze maandagmiddag op het trainingsveld zouden aantreffen."Dat gaat zo snel", opperde Konterman in gesprek met De Stentor. "Je denkt dat we eeuwige roem en glorie hebben, maar het is zo gebeurd als je niet meer op televisie bent. Ik heb dit allemaal wel gemist. De laatste keer dat ik met voetbal bezig was, was een jaar geleden met Jong Oranje. Daarom ben ik erg blij dat ik weer terug ben", aldus de voormalig middenvelder, die speelde bij onder meer Feyenoord, Rangers FC en Oranje.

"De trainer heeft ons keurig uitgelegd waar hij allemaal heeft gespeeld. Nou, dat is niet niks", vindt vleugelverdediger Paal. "Eerlijk gezegd was ik ook wel even onder de indruk van zijn carrière", voegde Clement toe. Het lijkt er echter op dat ze Konterman maar een paar maanden op het veld zullen zien. Het is de bedoeling dat hij vervolgens weer terugkeer naar de KNVB, waar hij de jeugd onder zijn hoede heeft.

"Ik zat er in ieder geval alles aan doen om PEC in de Eredivisie te houden. Maar de ontwikkeling van de spelers vind ik minstens net zo belangrijk. Ik vind het ideaal dat ik vanaf de zijkant kan observeren. Dat is mijn rol. Op die manier kan ik alles bewaken en de jongens een bepaalde kant op sturen als dat nodig is. Ik ben niet van plan om de boel om te gooien. Dat heeft helemaal geen zin."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021