Tannane: "De échte Ous haal je er nu niet meer uit"

Tannane: "De échte Ous haal je er nu niet meer uit"

2 maart 2021 – Oussama Tannane geldt dit seizoen als een van de smaakmakers van de Eredivisie. De middenvelder hoopt vanavond met Vitesse de finale van de KNVB Beker te bereiken. Dan zal er eerst moeten worden afgerekend met VVV-Venlo. De 26-jarige international van Marokko vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij het goed naar zijn zin heeft in Arnhem.Tannane had begin dit jaar kunnen vertrekken uit GelreDome, maar een transfer naar het buitenland ging niet door. Komende zomer hoopt hij alsnog een mooie stap te maken. "Ik weet wel dat ik met mijn kwaliteiten hoger had kunnen spelen. Daar speelt mijn verleden ook een rol in. Maar ik ben nog altijd maar 26. Ik ben in de bloei van mijn carrière en heb al zoveel meegemaakt. Ik ben gevormd, volwassener geworden. Ook als mens."

De international speelde buiten Nederland al in Frankrijk en Spanje. "Daar gaan dingen toch anders. Ze praten niet over een ruzietje. Ik heb vier jaar in het buitenland gespeeld en die mannenwereld mis ik wel een beetje", aldus Tannane, die nog steeds veel te maken krijgt met kritiek op zijn gedrag. "Het belangrijkste vind ik om mezelf te blijven, maar de échte Ous haal je er nu niet meer uit. Misschien ben ik soms te eerlijk voor de voetbalwereld."

Inmiddels is de linkspoot bezig aan zijn tweede seizoen bij Vitesse. Onder trainer Thomas Letsch is hij een belangrijke schakel, maar ook met diens voorganger Leonid Sloetski kon Tannane het uitstekend vinden. "Hij voelt gewoon aan dat je je beste spelers moet raken. Ook als ze soms een beetje kattenkwaad uithalen. Dan denk ik dat die jongens alles voor je doen, dat ze voor je doodgaan. Ik heb nog altijd heel goed contact met hem."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021