VVV wil door: "Hopelijk kunnen we een nieuwe prijzenkast kopen"

VVV wil door: "Hopelijk kunnen we een nieuwe prijzenkast kopen"

2 maart 2021 – VVV-Venlo hoopt dinsdagavond op bezoek bij Vitesse te stunten en de finale van de KNVB Beker te bereiken. De Limburgers wonnen het bekertoernooi in 1959 en sneuvelde in 1988 in de halve finale. In Venlo is men er zich dus zeker van bewust dat de wedstrijd tegen Vitesse een bijzondere is.VVV won dit seizoen thuis met 4-1 van de Arnhemmers, maar ging afgelopen zaterdag met diezelfde cijfers onderuit in GelreDome. Topschutter Giorgos Giakoumakis maakte alle treffers namens de Venlonaren en wil opnieuw toeslaan. "Dit wordt weer een andere wedstrijd", vertelde hij in gesprek met de NOS. "Ik hoop dat ik weer kan scoren. Als we daardoor met 0-1 kunnen winnen, ben ik heel tevreden."

"We hebben de kans om een prijs te pakken en dat gebeurt niet vaak bij VVV", vulde Simon Janssen zijn teamgenoot aan. De middenvelder werd geboren in Venlo en speelde jarenlang in de jeugd van de club. "Dit wordt een grote wedstrijd voor ons. Ook voor onze buitenlandse spelers is het een grote wedstrijd. Zij hebben ook nog nooit een halve finale van de beker gespeeld. Het is gewoon erop of eronder voor ons."

Stan Valckx weet uit ervaring hoe mooi het is om een halve finale te spelen. De technisch directeur stond zelf in 1988 binnen de lijnen tegen Roda JC. "Dit is een unicum. Als je zo dichtbij bent, wil je natuurlijk ook de finale halen. Hopelijk kunnen we een nieuwe prijzenkast kopen want deze zou er niet meer inpassen", lachtte Valckx, die een stunt niet uitsluit. "Er zijn meer verrassingen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021