Nieuwe tik voor Zidane: "Er is nog een lange weg te gaan"

Nieuwe tik voor Zidane: "Er is nog een lange weg te gaan"

2 maart 2021 – Zinédine Zidane weet dat zijn Real Madrid uit een ander vaatje moet tappen als het de druk op koploper Atlético Madrid wil houden. Maandagavond was de ploeg van Zidane veel beter dan Real Sociedad, maar na negentig minuten bleef Real slechts met een puntje achter. Komend weekend staat El Derbi tegen buurman Atlético op het programma.

Tegen Sociedad leek Real op weg naar een nederlaag, maar een late treffer van Vinícius Júnior leverde Real toch een punt op. "Zij hebben een kans gehad en meteen afgemaakt. Zo gaat dat in het voetbal. We hadden vandaag meer verdiend, maar dit verandert niks. Ik denk dat we goed in vorm zijn en hebben inmiddels zes keer op rij niet verloren. We moeten niet vergeten dat er nog een lange weg te gaan is."

Real liet dit seizoen al negen keer punten liggen en staat vijf punten achter Atlético, dat ook nog een wedstrijd minder speelde. "Iedereen verspeelt punten en we weten dat wij meer punten binnenboord moeten houden", aldus Zidane, die hoopt dat Karim Benzema zondagmiddag weer beschikbaar is. "Dat zullen we moeten afwachten omdat hij nog niet heeft meegetraind. Ik hoop natuurlijk dat hij er bij kan zijn."

De bekritiseerde Zidane werd door onder meer Mundo Deportivo en Marca aangevallen over zijn tactiek tegen Sociedad. De Fransman ging ineens met drie verdediger spelen en dag pakte niet goed uit. De coach vond zelf echter dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde. "Ik ben tevreden met onze manier van spelen. Ondanks dat we twee punten hebben laten liggen in een thuiswedstrijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021