Van Drongelen na maanden terug bij HSV, nederlaag in derby

Van Drongelen na maanden terug bij HSV, nederlaag in derby

1 maart 2021 – Rick van Drongelen heeft na maanden blessuretijd zijn rentree bij Hamburger SV achter de rug. De verdediger moest zich in de immer zwaarbeladen derby met FC Sankt Pauli direct optimaal wapenen, maar een nederlaag van zijn ploeg kon hij uiteindelijk niet voorkomen.De 22-jarige verdediger stond uiteindelijk 256 dagen langs de kant, nadat hij eind juni zijn kruisband afscheurde. Een lang revalidatieproces volgde, waardoor hij lijdzaam moest toekijken dat zijn ploeg naast promotie naar de Bundesliga greep. Maandagavond volgde de beloning met zijn terugkeer in de wedstrijdselectie en meteen binnen de lijnen.

Want Van Drongelen kwam uiteindelijk na 59 minuten spelen in de ploeg, op het moment dat het nog 0-0 stond. Van Drongelen kon uiteindelijk geen stokje steken voor de late tegentreffer die HSV moest incasseren. Daniel-Kofi Kyereh schoot Sankt Pauli kort voor het laatste fluitsignaal naar de overwinning. Daardoor incasseerde HSV een gevoelige tik in strijd om promotie. Met een overwinning was het op gelijke hoogte gekomen met koplopers VfL Bochum en Holstein Kiel.

Van Drongelen brak op jonge leeftijd door bij Sparta Rotterdam en verdiende in 2017 een transfer naar Hamburger SV. In zijn eerste seizoen, waarin hij vooral invaller was, degradeerde HSV voor het eerst in 55 jaar naar het tweede niveau. In de 2. Bundesliga groeide Van Drongelen uit tot sterkhouder. Afgelopen jaargang droeg hij de aanvoerdersband.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021