Real Madrid stelt teleur en kent matige generale voor topper

Real Madrid stelt teleur en kent matige generale voor topper

1 maart 2021 – Het rampseizoen voor Real Madrid lijkt maar geen einde te kennen. De topclub rechtte de rug de laatste weken met vier competitiezeges op rij, maar in eigen huis incasseerde de regerend landskampioen een volgende tik. Tegen subtopper Real Sociedad kwam het pas in extremis op gelijke hoogte: 1-1. Drie Champions League-zeges op rij, een titel en wereldwijde macht. Ja, Zinédine Zidane mocht na zijn succesvolle werk met recht tot topcoach worden gerekend. Zeker toen de Fransman Real Madrid afgelopen seizoen in zijn tweede tijdperk net op tijd reanimeerde, leidend tot de Spaanse landstitel. Zidane bleef zijn club trouw en moest Real dit jaar opnieuw naar de hoofdprijzen leiden.

Hoe groot het succes de laatste jaren ook was, zelfs op Zidane neemt de druk na matige optredens toe. Real Madrid is dit seizoen met name binnen de eigen grenzen onherkenbaar. Na 25 speelronden noteerde het al zeven verliespunten meer dan stadsgenoot Atlético Madrid. Ook tegen Real Sociedad kon het de wisselvallige status niet van zich afzetten. 

Een wonderschone kopbal van Sociedad-spits Portu leek uiteindelijk in minuut 55 de wedstrijd te beslissen, maar dat was buiten Vinicius Junior gerekend. In blessuretijd behoedde hij Real met een van richting veranderd schot van opnieuw een nederlaag. Met het punt blijft Real Madrid aartsrivaal FC Barcelona nipt voor. Voor Real wacht komende zondag eerherstel. Real gaat namelijk op bezoek bij koploper Atlético Madrid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021