Sterk NAC mag stiekem dromen na zege op TOP

Sterk NAC mag stiekem dromen na zege op TOP

1 maart 2021 – NAC Breda is volledig op stoom geraakt in de Eerste Divisie. De Brabanders wonnen in eigen huis ook van provinciegenoot TOP Oss (3-0) en schreven daarmee de vijfde driepunter op rij bij. NAC is bovendien al elf duels op rij ongeslagen en beging dit jaar nog geen uitglijder. Logischerwijs wordt er daarom in Breda stiekem weer gedroomd.Ja, het was een fantastisch weekend voor NAC Breda. Want terwijl het zelf zonder moeite won van TOP Oss, zag het de concurrentie punten verspelen. Almere City ging onderuit in de topper tegen de ongenaakbare koploper SC Cambuur (0-2), terwijl runner-up De Graafschap twee punten uit handen gaf met een 1-1 gelijkspel tegen de beloften van AZ. 

Dromen van promotie is ineens helemaal niet meer zo gek voor NAC, dat na een fantastische seizoensstart een vrije val beleefde. De twee best geklasseerde ploegen promoveren dit seizoen rechtstreeks naar de Eredivisie. Cambuur lijkt onaantastbaar, De Graafschap kwam voor NAC weer in het vizier. De Doetinchemmers zagen de voorsprong op NAC slinken tot vier punten.

Dat hadden de Bredanaars te danken aan een 2-0 overwinning op TOP Oss. Twee rake kopballen beslisten uiteindelijk de wedstrijd. Na vijf minuten kopte Dion Malone na een vrije trap raak, terwijl Lex Immers vlak voor rust de score met het hoofd verdubbelde. Nick Venema zorgde in blessuretijd voor de uiteindelijke 3-0 eindstand.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021